Michal Dokoupil and Veronika Hankocyova will go Irish Championship

Závodní sezóna 2016 je již tady a první závody na přírodních okruzích jsou téměř za dveřmi. Pro Motopoint Indi Racing Team s jezdcem Michalem Indi Dokoupilem #23 a Veronikou Hankocyovou #53 to letos znamená i novou výzvu!

Přinášíme Vám rozhovor s Michalem Indim Dokoupilem před sezónou 2016.
03. 03. 2016 18:49|Autor: Tomáš Vostal|; silnicnimotorky.cz

Na konci loňského roku začal tým Motopoint přemýšlet, jak naložit s nadcházející sezónou, aby se jezdci i technika měli prostor posunout zase o kus dále, a proto se tým nakonec domluvil na úzké spolupráci s irským týmem RT&E. Irský šampionát patří mezi ty nejnáročnější silniční závody na světě a kde jinde získávat zkušenosti na absolutní road racingový vrchol, legendární Tourist Trophy než právě v Irsku!

Michal Indi Dokoupil #23:„Je to pro mě tak trochu nový rozměr závodění. I když Irsko pro mě není žádnou neznámou, přesto mě letos čekají okruhy, kde budu nováček, takže bude docela vtipný zase po dlouhé době oblíknout nováčkovskou vestu. Největší respekt mám ze závodu v Tandragee, kde jsem ještě nestartoval a který patří mezi nejtěžší okruhy vůbec. Rád bych se celkově v šestikilech dostal do první pětky, a když to půjde, po dvou titulech vicemistra si konečně sáhnul i na ten titul mistrovský.“ Tým Motopoint připravil pro tuto irskou misi Yamahu R6 do třídy Supersport, na které pojede Michal i třídu Superbike a Grand Finale. Dále se již tradičně Indi představí ve třídě Supertwin v sedle Kawasaki ER6 a ve třídě Supersport 400 v sedle Kawasaki ZXR400. Veronika se bude nadále soustředit na třídu Junior Support a Supertwin na Kawasaki ER6.

Veronika Hankocyová #53: „Těším se na nový okruhy, i když mám docela obavu, jak si na nich povedu. Hned první dva podniky jsou opravdu strašně těžký a já ty tratě vůbec neznám. Z časových důvodů ani nemáme prostor na testování, protože Mid Antrim se jede hned první víkend v dubnu, takže to bude fakt tvrdá zkouška! Důležitý je pro mě zůstat kolama dolů bez pádu. Víc si v Irsku snad ani nemůžu přát.“

V dubnu tak čekají oba jezdce hned tři irské podniky Mid Antrim, Tandragee a Cookstown, což je pořádná dávka závodění. Celkově se ale jedná o deset irských podniků, z nichž ten největší bude opět Ulster Grand Prix v srpnu. Vrcholem je pro tým Motopoint opět TT Isle of Man. Z důvodu jednodušší logistiky, díky spolupráci s týmem RT&E, pojede Yamaha R6 do třídy Supersport z Irska spolu s náhradním Supertwinem a z Čech bude poslán Supertwin Kawasaki ER6, na který firma Motoforza nyní vyvíjí speciální kapotáž (k vidění na výstavě Motosalon)

Rozhodnutí koncentrovat se na celý irský šampionát znamená nejen vyšší náročnost pro oba jezdce, ale i na dopravu techniky, což náš tým významně limituje v účasti na českých závodech. Přesto se ale pokusíme fanouškům ukázat v Hořicích, protože máme české závody rádi a budou nám velmi chybět. Firma Motopoint blíže představí plány na výstavě Motosalon v Brně, kde nebudou chybět ani oba jezdci. Těšíme se tak na Vás na stánku č. 30!

 

In order to better personalize the website for you, we store cookies. By using the website, you agree to this. I need more information